Att spela som Paladin

Klassen Paladin har under hela sin livstid varit både älskad och hatad. Framför allt i början då klassen var ny. Varför det har varit så pass delade känslor om denna klass är för att den näst intill var odödlig när den väl lanserades första gången. De som gillade att spela som Paladin kunde köra igenom de flesta quest utan problem, medans dess motståndare hade extrema problem med att “döda” en Paladin i samma level som sig själv. Även de som låg ett par levlar högre fick kämpa ordentligt.

Idag är klassen inte riktigt lika stark som den var i början, men den har fortfarande ett flertal egenskaper som gör den svår  att döda. Detta beror på att den bär på ett flertal krafter som gör att den gör mycket damage, kan kasta spells samt har en hel del skyddande krafter. När en Paladin blir attackerad kan denna forma en skyddande bubbla runt sig som gör att den inte tar emot någon skada, samtidigt som den själv kan fortsätta att dela ut slag mot sin motståndare. Bubblar stannar självklart inte hur länge som helst, men tillräckligt för att kunna ge sin motståndare mycket damage.

Som Paladin kan du välja mellan tre olika specialiseringar. Holy, Protection eller Retribution. Jag skulle vilja påstå att den sistnämnda är den mest populära, det är även min personliga favorit. Genom att välja Retribution så får du starkare kraft när det kommer till vapen och helig magi. Är du ute efter att spela som tank eller vill dela ut slag med hög DPS så ska du helt klart välja Retribution. Vill du istället spela med en Paladin som har starkt skydd och är väldigt svårdödad så ska du välja Protection. Du kan även spela som healer med en Paladin. Du kan välja att spela som Holy Paladin som då ger dig bättre krafter när det kommer till protection och healing. Vill man spela som healer främst så skulle jag däremot nästan rekommendera att spela med klassen Priest istället. De känns mer skapta för den rollen. Men man ska heller aldrig underskatta en Paladin med bra healing skills.

blood pally