FACTS i Belgien 2017

Eventet FACTS i Belgien

När det kommer till E-gaming i Europa så är ett av de allra största eventen FACTS som hålls årligen i Belgien. FACTS är ett av de största namnen inom e-gaming i Europa och det är varje år som tusentals deltagare samlas i den belgiska staden Gent för att ta del utav e-gaming, sci-fi, cosplay, animation, rollspel och mycket mer.

FACTS är inte bara en festival för e-gaming, men även för allt som har med seriefigurer, sci-fi, fantasy och allt du kan tänka dig att göra. Festivalen har blivit känd för sina entusiastiska besökare som ofta klär upp sig så de liknar besökare från ett annat solsystem än vanliga jordbor. I slutet av oktober är det dags för den 29e upplagan av den uppskattade festivalen, och varje år så växer eventet sig större och större. Den 21a och 22a oktober så bär det av på ett intergalaktiskt äventyr på Flanders Expo strax utanför Gent där Belgiens egna Comic-con sätts igång.

Är du, precis som oss extra intresserad av esport så kommer du inte att bli besviken. Som de förgående åren så kommer esport bestå utav en stor del utav tvådagars-eventet och det hetaste spelen kommer att spelas. Det är en 1200 kvadratmeter stor spelhall som väntar spelarna där allt från populära spel som Counter Strike och Rockey League kommer att spelas. Det kommer vara enorma turneringar som hålls i många olika speltyper, vilket årligen drar över 385 miljoner följare världen över. År efter år så går åskådarantalet uppåt och esporten växer som aldrig förr. I de stora tävlingarna som hålls under FACTS så kommer givetvis spelsidan Bethard att täcka de hetaste matcherna i Counter-Strike och Rocket League, så de som vill lägga lite härliga bett kan kika in och ta del utav all action från svensk mark. Prispengarna ligger på galna €6400 vilket är den överlägset största summan som delats ut bland esport i Belgien.

Förutom spel så är även föreläsningar och sagor viktiga delar i FACTS. Det kommer att vara föreläsningar från kända skådespelare, författare, regissörer och andra inom fantasyvärlden. Är du sugen på att småprata med skådespelare från Star Trek eller Stargate SG-1 så kommer årets FACTS vara något för dig. Även talangfulla tecknare, grafittiartister och andra konstnärer kommer att finnas på plats för att dela med sig utav sin konst.

Eventet är inte gratis men för att vara det största i sitt slag i området så är det inte stora pengar som arrangörerna frågar efter. Vanligt inträde kostar €18, men kommer du Cosplay-uppklädd så kostar det bara €13. Priority-biljetter vilket ger dig förut i könf rån kl 09.00 går på €30, medan VIP och VIP weekend som även ger dig ett VIP-pack går loss på €89 respektive €149. Festivalen sätter igång klockan 10:00 den 21a oktober fram till kl 19:00 och avslutas sedan dagen efter klockan 10:00 fram till 17:00. Plocka fram din inre spelare och ta del utav centrala Europas största esport- och fantasyevent! För att visa en bråkdel av allt det roliga som finns att ta del utav under FACTS, kolla in videon här nedan för att få ett smakprov av vad som väntar!