Filmen Warcraft

Redan 2006 berättade Blizzard att man samarbetade med filmbolaget Legendary Pictures för att skapa en film baserad på de händelser som utspelas i Warcraftmytologin. Filmen, som helt enkelt kom att kallas Warcraft: The Beginning, hade biopremiär i maj 2016. Bland de mer kända skådespelare som valde att medverka i produktionen ses Travis Fimmel, som är känd från TV-serien Vikings där han spelar huvudrollen som Ragnar Lodbrok. I Warcraft har han rollen som Anduin Lothar, en general som slåss mot de aggressiva orcherna och deras onda demonledare.

Handlingen15565517260_275a4e52fa_b

Filmen utspelar sig i början av planeten Azeroths historia, under den tid då orcherna luras att lämna sin hemplanet Draenor för att slåss mot mot människor och alver. I centrum står Anduin Lothar och hans närmaste följeslagare och vänner, vilka får i uppdrag att försöka bekämpa orchhotet och ta reda på vem som egentligen ligger bakom attacken på deras värld.

Tidsmässigt utspelar sig filmen innan det första Warcraftspelen och markerar början på konflikten mellan den nybildade Alliansen och den invaderande Horden. Warcraft: The Beginning är actionpackad och fartfylld och innehåller många referenser till händelser i spelen, vilket veteranspelare lär uppskatta.

Genomslag och recensioner

Filmen fick blandade recensioner både av kritiker och vanliga biobesökare. På IMDB har Warcraft: The Beginning 7,1 i betyg, vilket är något bättre än genomsnittet, och något som lyfts fram som positivt är de visuella aspekterna där den datorgenererade grafiken och skådespelarnas insatser gör filmen estetiskt vacker. Även filmmusiken har fått bra betyg, och är komponerad av den kände filmkompositören Ramin Djawadi som bland annat gjort musiken till fantasyserien Game of Thrones och science fiction-filmen Pacific Rim.

Någonting som anses negativt är att regissören försökt få in mycket handling på relativt kort tid, och därför anser många att filmen känns jäktad och saknar djup. Trots detta fick Warcraft: The Beginning betyget B+ på en skala från A+ till F av de besökare som ombetts recensera filmen för marknadsundersökningsbolaget CinemaScores räkning.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *