Nybörjarguide World of Warcraft

Det är få ungdomar och människor som inte vet vad World of Warcraft är men det kanske inte är alla som har spelat detta online spel. Vi har lagt ihop en guide för dig som är nybörjare och det är väldigt enkelt att komma igång. Såhär gör du:

1. Skapa en karaktär

Det första du behöver göra när du registrerar ett medlemskap hos World of Warcraft är att skapa en figur, en karaktär, en DU! När du öppnar spelet för allra första gången behöver du skapa en gubbe för att komma vidare. Detta blir också då din avatar i spelet och det allra första som du ska välja är en så kallad “ras.” Detta bestämmer hur din karaktär ser ut och därefter kan du bestämma vilken klass som avataren ska ha, vilket bestämmer vad din karaktär kan göra. Valen är dina!

2. Hur kontrollerar man sin karaktär?

I World of Warcraft kontrollerar man sig karaktär genom tagentbordet och muspekaren och hur exakt man gör kan vara bra att ha en genomgång med innan. Lägg din vänstra hand på tagetbordet och skapa “pilar” med ‘W’ som uppåt, ‘A’ som pil till vänster, ‘S’ som nedåt och bokstaven ‘D’ som en högerpil. Med WASD-knapparna flyttar du din karaktär och med siffrorna 1, 2, 3 och 4 triggar du dina trollformler och förmågor.

Styr din karaktär i World of Warcraft

Du använder datormusen för att se dig omkring med din karaktär och genom att vänstklicka på musen tryckknappar på NPCs kan du attackera dem. Om du istället högerklickar på dem kan ni interagera. Med scrollern kan du zooma in och ut hur du vill och behöver. I din spelruta finns en Action Bar som gör att din karaktär kan göra coola saker och alla olika symboler har olika effekter. Det finns också en trollformel-bok som håller koll på alla dina förmågor och det är också en chans att läsa på vad de gör och hur de fungerar.

Efter du vet hur du ska styra din karaktär i World of Warcraft och hur dennas kraft fungerar, ska du börja spela vilket sker i olika nivårer. För att  ta dig till nya nivårer och utamningar ska du klara så kallade Quests. När du hittar ett uppdrag ser du en karaktär med ett gult utropstecken och det betyder att denne behöver hjälp. Vill du snabbt levela upp kan du använda dig av Quest Tracking där du ser med hjälp av en karta vart chansen för uppdrag finns. När du har klarat ett Quest så är det dags att du lämnar in det och få din belöning. Varje Quest avslöjar redan från start vilken belöning som ges.

Ta dig WOW karaktär till Quests

3. Rör dig inne i World of Warcraft

Efter du vet vart dina Quest ligger ska du ta dig dit och det är möjligtvis krånglare än vad de låter. Samma karta som du använder för att finna Quest kan du också använda regelbundet för att finna din väg. Det är också möjligt att använda en såkallad Heartstone att teleportera sig, till exempel om man är ute på äventyr och ine hittar hem vilket man då istället kan använda Hearthstone för att komma “hem”. Det finns också flygvägar man kan följa och det är genom att prata med Flight Master som du väljer din destination. För en lite avgift kan du resa vart du vill eller vart du än behöver vara. Det går också att resa med båt, Zeplines och portaler, det finns allt flera sätt att ta sig igenom World of Warcraft.

4. Ta dig till eliten

Det finns flera vägar upp till eliten och när du vet hur du hanterar din skapta karaktär, hur du rör dig och klättrar i nivåer kan du gå hur långt som helst. Varje nivå innehåller nya spännande ting som till exempel vid nivå 15 har du tillgång till Dungeon Finder vilket betyder att du kan finna spelare som du vill spela tillsammans med. I Dungeon kan du spela tillsammans med upp till fem andra personer och det är här man ska döda monster så fort som möjligt och göra exempelvis större Quests. Ju högre du kommer i nivåer i Dungeons desto större och svårar blir era monstern. I den fjärde och sista delen kan din karaktär också avancera i yrken, det betyder att du kan samla guld och få ytterligare förmåner i spelet.

Spela med karaktär i World of Warcraft

 

Grattis! Nu är du en fullfjärdad spelare i World of Warcraft!