Samlarobjekt och böcker

World of Warcraft är så populärt att massvis av olika samlarobjekt och spel som baserats på och inspirerats av onlinespelet erbjuds.

World of Warcraft: The Roleplaying Game

Ett av de populärare rollspelen som baseras på händelser och karaktärer som nämns i onlinespelet är World of Warcraft: The Roleplaying Game. Personen som ligger bakom bakgrundshistorien och mytologin i onlinespelet, Chris Metzen, är också den person som utformat dessa saker i sällskapsspelet. Därför känner man igen mycket som man upplevt eller hört omtalas i World of Warcraft, och precis som i onlinespelet gäller det att välja om man ska kämpa för Alliansen eller Horden. Skillnaden är att sällskapsspelet är mer inriktat på fritt rollspel än att öka i nivåer och att det därför lägger större vikt vid historiska händelser och spelkaraktärernas utveckling.

Serietidningar och böcker inspirerade av spelet

Flera romaner som är baserade på spelets mytologi och historia har också skrivits, även om de följer andra karaktärer än de man stöter på i spelet. Den första romanen publicerades under 2001, alltså samtidigt som onlinespelet utvecklades, och bär titeln Warcraft: Of Blood and Honor. Romanen är skriven av Chris Metzen, personen bakom spelets bakgrundshisto17109979395_ce2e45d81a_bria, och lanserades som en e-bok.

Andra romaner som skrivits är till exempel Warcraft: Day of the Dragon, vars författare är Richard A. Knaak som har en lång och gedigen bakgrund som fantasyförfattare specialiserad på just rollspel. Totalt har han skrivit tio böcker som baseras på World of Warcraft.

Det finns också en serietidning som helt sonika kallas för World of Warcraft och som publicerades mellan 2007-2009. Totalt släpptes 30 nummer, inklusive en miniserie om fyra nummer, och serietidningen baseras på händelser i World of Warcrafts första expansion The Burning Crusade, vilken behandlar återvändandet av den Brinnande Legionen till Azeroth.

Samlarobjekt

Liksom andra populära spel erbjuds många samlarobjekt i form av exempelvis små och stora figurer, mjukdjur, inredningsartiklar och kläder. De officiella samlarobjekten säljs på Blizzards hemsida, men kan också hittas på till exempel Ebay och Tradera.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *