Spel inom Word of Warcraft

World of Warcraft banade vägen för mmorpgs världen över. Många utvecklare har försökt härma Blizzards framgångar och har tagit en hel del idéer från WoW till sina egna spel. Ibland har så mycket härmats från WoW att termen ”WoW-klon” uppkom. D.v.s. när ett spels likheter till wow är så uppenbara att de ofta ser ut som WoW fast med andra färger. Det har inte inneburit att alla av Blizzards egna idéer har vart helt originella. Ibland måste man hitta lite inspiration från den verkliga världen. Blizzard har på så sätt implementerat spel och aktiviteter från verkliga världen och använd dem i olika delar av spelet. Här listar vi upp några av de roligaste och mest kreativa implementationerna av vanliga spel, i World of Warcraft.

Karazhan schackmatch

I expansionen The Burning Crusade öppnades raiden Karazhan i Deadwind Pass. Karazhan var den forna magikerns Medievhs torn innan han föll ner i galenskap och korrumperade hela landskapet. Inom tornet kan spelare delta i en schackmatch mot Medievhs ande. Spelare får ta kontroll över olika schackpjäser i hopp om att förgöra den andra färgens kung. Matchen var inte så svår men den var en kreativ variant av ett klassiskt spel. Karazhan blev en av World of Warcraft populäraste raid och är fortfarande en av de bäst rankade raiderna genom tiderna.

Karazhan schack

 

Darkmoon faire

Darkmoon faire är WoW’s version av en klassisk karneval som dyker upp en vecka per månad. Här får spelare från båda faktionerna. Här kan spelare få tag i mounts, pets, leksaker och massvis med transmogs. Likt en klassisk karneval finns det även en hel del minispel. Bland dessa ingår klassiker som miniskjutbanor och karuseller. De saknar dock spel som baseras på tur som t.ex. lotto. Detta på grund av att all sorts av hasardspel är bannade från WoW. Vill man spela sådana spel är det bättre om man går till sidor som Casinoblad och spelar sådana spel på internet. Andra spel som ingår är den mänskliga kanonkulan där man försöker träffa ett mål i en sjö. Target: Turtle; vilket är ringkastning där man kastar guldringar på en sköldpadda. Tonk Commander låter spelaren kontrollera en liten pansarvagn och försöka få poäng genom att skjuta mål och andra fientliga pansarvagnar.

Darkmoon entrance

Pet Battles

En av World of Warcraft mest udda spel. Även det spel som är nog det närmsta att bryta mot copyrightlagar. Pet Battles låter spelare hitta och fånga djur, eller pets som de kallas. Dessa pets kan därefter tränas upp och sedan användas för att duellera mot andra spelare och deras pets. Låter det som något du har hört talas om innan? Kanske om man lade sina ”monster” i sin ”pocket”? Pet Battles är helt enkelt Warcrafts version av Pokemon. Det gör inte Pet Battles sämre på något sätt. Pokemon har bevarat popularitet i över 20 år och en warcfraftversion var väldigt uppskattat med 3.6 miljoner Pet Battles per dag. Just nu finns det även en myriad av guider och artiklar om Pet Battles att läsa så det verkar som att spelare inte kan få nog av att strida med sina små husdjur.

Pet battles