Spelets fantasifulla värld

Universumets historia

Enligt Warcraftmytologin, som man kan lära sig mer om genom att läsa böcker man finner inne i World of Warcraft, började universums skapelse med att det på något vis slungades ut i mörkt kaos. Hur detta skedde råder det delade meningar om – en del historiker i spelet menar att någonting liknande Big Bang skedde och att universum föddes av en smäll, medan andra väljer att tro att en allsmäktig gud skapade alltihop.

Oavsett vad man tror är det faststadgat att universum sedermera fick besök av så kallade titaner, vilka var enormt stora och metallskimrande gudar med skapelseförmåga. Dessa skapade sina egna planeter med hav och kontinenter, och en del av dem valde att skapa varelser som skulle leva på kontinenterna.

Planeten Azeroth och dess varelser

Så kom de till sist till den planet som kom att kallas för Azeroth, och som spelet utspelar sig på, och där drev titanerna bort mörka krafter som tagit över planeten. På den t26826905630_506582a0d8_biden bestod landmassan av en enda kontinent som kallades för Kalimdor. De första varelserna som kom att bo på Kalimdor var nattalverna, vilka bosatte sig nära den magiska Evighetens Källa, en plats med mycket magi som gjorde alverna mer eller mindre odödliga och mycket visa. Även andra typer av alver började förekomma, och med tiden även andra varelser som dvärgar och människor.

Kriget mot Legionen

Azeroths invånare levde länge relativt fridfulla liv och utsattes inte för några konflikter. Emellertid var de onda demoner som titanerna en gång drivit från planeten mycket upprörda och ute efter hämnd. De samlade ihop en mängd korrupta, vilseledda och onda raser vilket bland annat inkluderade de fruktansvärda orcherna, och anföll planeten. Ett stort krig utkämpades mellan Azeroths invånare och den Brinnande Legionen och i slutändan vann urbefolkningen. Konflikten ledde dock bland annat till att Evighetens Källa exploderade, vilket slet sönder kontinenten Kalimdor. En annan konsekvens var att orcherna inte kunde ta sig tillbaka till sin hemplanet utan stannade på Azeroth. World of Warcraft utspelar sig ett antal år senare och konflikter pågår ständigt mellan Hordens – före detta Legionens – och Alliansens varelser.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *