Spelets olika klasser

Det finns 12 klasser i World of Warcraft, som alla har olika styrkor och svagheter. Dessa delas in i krigarklasser, magiklasser och jägarklasser, och alla dessa finns i både offensiva och defensiva underklasser.

Krigarklasser

För krigarklasser gäller att man förlitar sig på närstrid med olika typer av vapen, liksom rustning som ska skydda mot fiendens attacker. Som Paladin fokuserar man oftast på att skydda sina lagkamrater och sig själv genom att kombinera ett starkt pansar med helande trollformler.

En Krigare fokuserar på att göra så mycket skada som möjligt men är sårbar på grund av sitt sämre försvar. Dödsriddare är onda krigare som är Hordens svar till Paladinerna, och de blandar svart magi med ett starkt försvar vilket gör dem till tuffa motståndare.

Den sista krigarklassen är Munken som specialiserar sig på hand-till-handstrider utan vapen och använder sig av energin chi för att påverka stridens utgång, bland annat genom att röra sig snabbare eller åkalla elementaler.

Magiklasserworld_of_warcraft_legion_29058537561

Alliansens Präster liksom Hordens Shamaner är magiska klasser som lägger stort fokus på att hela sig själv och lagkamrater. De fungerar bäst som stödjande karaktärer i en strid och utan dessa helande klasser skulle slag vara mycket svårare att vinna. Magiker och Trollkarlar använder magi för att skada sina fiender. De kan inte använda någon typ av rustning vilket gör dem sårbara i strid, men samtidigt är de väldigt effektiva och kan snabbt decimera sina fiender.

Demonjägare har absorberat krafterna hos de demoner man besegrat och använder sig av mörk kaosmagi för att skada sina fiender. De är skrämmande motståndare som kan göra svår skada men har inte tillgång till särskilt många vapen. Druider använder sig av naturens krafter för att läka andra eller åsamka enorma skador. Tack vare sitt band till naturen är de mångsidiga och kan bland annat ändra skepnad eller göra sig väl bepansrade.

Jägarklasser

Jägare använder sig av pil och båge för att skada fiender från långt håll, men saknar försvar och är ganska sårbara för motattacker. Skurkar använder dolkar och skuggor för att komma riktigt nära sina motståndare, som tar rejäl skada innan de inser att de anfallits.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *