Terminologi som ofta förekommer i onlinespel

För den som är nyfiken på World of Warcraft och är sugen på att lära sig mer eller till och med börja spela, är det bra att lära sig några av de mest använda termerna som förekommer inom onlinerollspel. Kunskapen underlättar rejält när man befinner sig i spelet och många spelare använder sig av förkortningar vars betydelse inte alltid är helt uppenbar.

DPS står för Damage Per Second och är ett mått på hur effektiva ens attacker är. Ju högre DPS, desto mer skadar man sina motståndare. För att öka sin kraft kan man välja att använda sig av de bästa vapnen, smyckena och rustningarna för att belönas med speciella attackbonusar.

Buff och Debuff betecknar bonusar och borttagandet av straff man fått som följd av magi, gift eller genom att inta någon magisk dryck. En Buff kan till exempel vara att någon använder en trollformler som gör en immun mot bedövningar, medan en Debuff tar bort negativa effekter som exempelvis förgiftning eller förblindning.25658239911_bd3aca220b_b

PVP står för Player vs Player och innebär att en spelare slåss mot en annan. Motsatsen är PVE, vilket står för Player vs Element och betyder att en spelare bara slåss mot datorgenererade monster. PVE är vad som är standard i World of Warcraft, vilket gör spelet nybörjarvänligt, även om det finns möjligheter även till PVP.

En Tank är en person som låter fienden anfalla honom eller henne, så att andra spelare kan fokusera på att skada denne. Man fokuserar på att ha en så bra rustning som möjligt samtidigt som man själv och eventuella helare ser till att man förblir vid liv.

AFK betyder att man är borta från tangentbordet, Away From Keyboard, och därför inte ser eller svarar på meddelanden. Det är viktigt att berätta för sina lagmedlemmar att man är AFK så att de inte påbörjar en strid utan en själv, eftersom det då blir mycket svårare för dem.

PST står för Please Send Tell och innebär att man vill att en annan spelare skickar ett privat meddelande istället för att skriva i den publika chatten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *