World of Warcrafts historia

World of Warcraft lanserades den 23:e november 2004 efter ungefär fem års utveckling. Spelet blev känt för omvärlden redan 2001 då Blizzard Entertainment, bolaget bakom World of Warcraft, släppte en speltrailer och allmän information om det. Man har hittills släppt sex expansioner till spelet och dessa gavs ut mellan 2007-2016. Bland annat utökades spelvärlden med fler kontinenter och spelbara raser, och därutöver tillkom extra spelarnivåer och förmågor.

Världens mest populära onlinespel

Snabbt efter lanseringen b15083215863_5d47aafdd7_blev spelet mycket populärt över hela världen och den högsta spelarnoteringen låg på 12 miljoner under 2010, och under lång tid låg antalet stadigt på omkring 10 miljoner. Totalt sett har över 100 miljoner användarkonton skapats och World of Warcraft är utan tvekan världens mest spelade onlinespel, ett påstående som bland annat stärks av att spelet omnämns som detta i Guinness världsrekordbok.

Den senaste officiella statistiken från Blizzard gavs ut hösten 2015 och visade på att runt 5,5 miljoner spelare var aktiva, så även om man nuförtiden befinner sig långt ifrån rekordsiffrorna 2010 har man ändå en väldigt aktiv och stor spelarbas som rivaliserar med alla nyare onlinespel.

Baseras på Warcraftmytologin

Det universum och den mytologi som World of Warcraft är uppbyggd av har sina rötter i Blizzards spelserie Warcraft, där det första spelet utkom redan 1994. Vad som kännetecknar videospelen är att de är så kallade strategispel i realtid där man har kontrollen över en armé och ska skaffa resurser för att besegra sina motståndare. Warcraftserien innehöll från början alltså inga rollspel.

World of Warcraft är fristående från Blizzards tidigare spel i samma universum och man behöver inte ha spelat de tidigare spelen för att förstå och gilla onlinespelet. Spelet utspelar sig dock på samma planet och jämfört med det sista Warcraftspelet, The Frozen Throne, befinner sig World of Warcraft tidsmässigt några år fram i tiden. Därför finns det många referenser till sådant som skett tidigare i världens historia och den som är inbiten Warcraftälskare lär nog fröjdas över den rika mytologin som bland annat bygger på tidigare spel i serien.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *